Teljes átrendeződés folyik, az ipari forradalom kellős közepén vagyunk

Dr. Szászi István a Bosch Csoport magyarországi és adriai régiójának vezetője


Lerchner István: Az AVL a világ legnagyobb független – belső égésű, hibrid, valamint elektromos motorok és hajtásláncok fejlesztésével foglalkozó vállalatcsoport, a globális járműipar egyik meghatározó szereplője. A VezeTECH podcast 8. adásában Lerchner István, az AVL Hungary kalibrációs divíziójának vezetője.

Spotify: https://spoti.fi/3NlOQn5

Google https://bit.ly/447rs3a

Apple https://apple.co/469RhBA

Anchor: https://bit.ly/3qSgYGF

István betekintést enged az AVL Hungary munkafolyamataiba, történelmébe, felépítésébe. Szó lesz egy kalibrációs mérnök feladatairól és készségeiről, valamint elmesél pár személyes történetet is, amit az elmúlt években élt meg az AVL kapcsán. Az adásban olyan kérdések is felmerülnek mint, hogy:

  • Mitől egyedülálló ez a munkakör?
  • Miben különböznek az AVL projektjei más cégek projektsorozataitól?
  • Milyen projektekkel foglalkozik az AVL Hungary?
  • Mi a fő hatása a kalibrációs mérnökök munkájának a motor és a jármű végleges teljesítményére?
  • Milyen szerepet játszanak a kalibrációs mérnökök az új irányok, például a hibrid és az elektromos hajtások fejlesztésében?
  • Hogyan befolyásolja a kalibrációs mérnökök munkája az autóipar jövőjét?
  • Milyen viszonyban van az oktatási rendszerrel az AVL?
  • Miért fontos az AVL zalaegerszegi telephelye?


A hazai szféra aktualitásaival kapcsolatosan kövesd az AMS Group közösségi média oldalait:

A műsorvezetők:

Kovács Balázs

Az AMS Group alapítója

Jogi tanulmányait követően ügyvédként, közbeszerzési szakértőként, később vállalkozóként szerzett tapasztalatot.

Az AMS Group vezetőjeként örömmel látja, hogy a régió a jövő járműiparának megteremtése mellett tette le a voksát és készen áll arra, hogy meghatározó részt vállaljon ebben a munkásságban.

A podcast életre hívásával és fejlesztésével azt a célt tűzte ki, hogy a magyarországi fejlesztő járműipari kompetenciák erősödjenek, így Magyarország hosszú távon is a magas hozzáadott értékű szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások elsődleges üzleti célpontja maradjon


Dian Gergely

Járműipari mérnök

Fejlesztő,- és tesztmérnökként, valamint vezetőként, több mint egy évtizedig dolgozott a Bosch Magyarország csapatában a budapesti Fejlesztési Központban, melyet követően az ausztriai AVL List egyik vezető mérnökeként szerzett külföldi tapasztalatot.

Jelenleg járműmérnöki tanácsadó vállalkozást vezet és szakmai célja, hogy biztonságos, hatékony és jövőálló munkakörnyezetet hozzon létre a járműtesztelő közösség számára, alapvető szolgáltatások és kész megoldások fejlesztésével és szolgáltatásával.

Megítélése szerint a podcast műfaj kiváló fórumot teremt arra, hogy közelebb hozza egymáshoz a járműipar szereplőit, hozzájárulva a magyarországi szakmai közösségen alapuló egyetemes tudás további bővítéséhez.