Teljes átrendeződés folyik, az ipari forradalom kellős közepén vagyunk

Dr. Szászi István a Bosch Csoport magyarországi és adriai régiójának vezetője


Bódis László: A Continentalról nemcsak Magyarországon, de szinte az egész világon először az autógumi jut eszébe mindenkinek. A cég azonban ennél sokkal több, az autóipar számára kulcsfontosságú megoldáson dolgozik a mindennapokban. Az autonóm közlekedéshez szükséges szenzoroktól, az autók vezetéstámogató rendszerein át, a fenntartható hajtásláncokig, a Continental Magyarország innovációi a jövő autóiparának alapjait képezik. 

Anchor: https://bit.ly/44cZ4NU

 Spotify: https://spoti.fi/3oOVWYu

 Apple Podcasts: https://apple.co/41MYpkK

 Google Podcasts: https://bit.ly/3Hhb9rN

A VezeTech podcast ötödik adásának vendége Bódis László, a Continental Automotive Hungary veszprémi telephelyének Vehicle Dynamics projektmenedzsment területéért felelős vezetője, aki cég innovációs törekvéseiről, a globális járműipari láncolat folyamatban lévő fejlesztéseiről és a mobilitás jövőjéről mesél az adásban, amelyből többek között megtudhatod, hogy:

  • Miért és miben több a Continental mint egy gumigyártó cég?
  • Milyen innovatív, vezetést támogató rendszereken dolgoznak?
  • Hogyan vesznek részt a Vision Zero, azaz a súlyos balesetek megelőzésért folytatott harcban és ennek miképpen váltak az egyik zászlóvivőjévé?
  • Miért különleges és egyedülálló a cég tulajdonában lévő veszprémi tesztpálya Közép-Európában?
  • Milyen fenntarthatósággal kapcsolatos kezdeményezéseken dolgozik a cég és ez miért kulcsfontosságú szempont náluk?
  • Miért fektetnek nagy hangsúlyt az edukációra és mely egyetemekkel működnek együtt?
  • Miképpen vélekedik a mobilitás jövőjéről Bódis László?


A hazai szféra aktualitásaival kapcsolatosan kövesd az AMS Group közösségi média oldalait:

A műsorvezetők:

Kovács Balázs

Az AMS Group alapítója

Jogi tanulmányait követően ügyvédként, közbeszerzési szakértőként, később vállalkozóként szerzett tapasztalatot.

Az AMS Group vezetőjeként örömmel látja, hogy a régió a jövő járműiparának megteremtése mellett tette le a voksát és készen áll arra, hogy meghatározó részt vállaljon ebben a munkásságban.

A podcast életre hívásával és fejlesztésével azt a célt tűzte ki, hogy a magyarországi fejlesztő járműipari kompetenciák erősödjenek, így Magyarország hosszú távon is a magas hozzáadott értékű szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások elsődleges üzleti célpontja maradjon


Dian Gergely

Járműipari mérnök

Fejlesztő,- és tesztmérnökként, valamint vezetőként, több mint egy évtizedig dolgozott a Bosch Magyarország csapatában a budapesti Fejlesztési Központban, melyet követően az ausztriai AVL List egyik vezető mérnökeként szerzett külföldi tapasztalatot.

Jelenleg járműmérnöki tanácsadó vállalkozást vezet és szakmai célja, hogy biztonságos, hatékony és jövőálló munkakörnyezetet hozzon létre a járműtesztelő közösség számára, alapvető szolgáltatások és kész megoldások fejlesztésével és szolgáltatásával.

Megítélése szerint a podcast műfaj kiváló fórumot teremt arra, hogy közelebb hozza egymáshoz a járműipar szereplőit, hozzájárulva a magyarországi szakmai közösségen alapuló egyetemes tudás további bővítéséhez.