Teljes átrendeződés folyik, az ipari forradalom kellős közepén vagyunk

Dr. Szászi István a Bosch Csoport magyarországi és adriai régiójának vezetője


Verdes Máté a Magyar Közút Nonprofit Zrt. intelligens közlekedési rendszerek osztályának vezetője, az ITS Hungary Egyesület főtitkára ebben az epizódban az utóbbi évek fejlesztési törekvéseit mutatja be.

A Magyar Közút nem csak a közlekedési infrastruktúra karbantartásáért felelős, de a hazai járműipari fejlesztések egyik innovatív motorja, a közös európai mobilitási adattér létrehozásának kiemelkedő szereplője. A CCAM (cooperative, connected and automated mobility) kezdeményezés tagja és a többi közép-európai országgal együtt a tudásmegosztás elvén alapuló együttműködéssel vezetnek minket a jövő mobilitása felé. Az epizódban Máté főképp azon korszerűsítések kulisszái mögé vezeti be a hallgatókat, amikből végfelhasználóként te is profitálhatsz.

 Apple Podcasts: https://apple.co/3nEm9IU

 Spotify: https://spoti.fi/40KrBIe

 Google Podcasts: http://bit.ly/3G8IsfX

 Anchor: http://bit.ly/3Kn5DWr

A műsorból megtudhatod:

  • hogy milyen területeket fed le a Magyar Közút kutató-fejlesztői munkája, főképp a CAD (connectivity, automation and data) munkacsoport tevékenysége;
  • Kiderül, hogy mennyire szorgalmazza Magyarország Kormánya a mobilitás fokozására irányuló törekvéseket;
  • Vision Zero: milyen paradigmaváltás folyik az járműiparban a súlyos kimenetelű balesetek megelőzése érdekében, és hogyan vesz részt ebben a Magyar Közút;
  • Milyen innovatív adatfelvételi metódusokat alkalmaztak az M1-es és M7-es autópálya mentén, a telepítéstől a nehézségekig;
  • Az ún. digitális iker és az adatfeldolgozás helyének dilemmája: ún. cloud computing, azaz tisztán felhő alapú számítások helyett az ún. edge computing, azaz peremhálózati számítások;
  • Hogyan férhetsz hozzá a közúti közlekedés és infrastruktúra publikus adataihoz és milyen előnyöket szerezhetsz, ha kialakul az országszintű, közös adattér?

Ismerd meg a Magyar Közút vízióját és misszióját: egy olyan társaság törekvéseit, ami napi szinten támogatja és vezeti a jövő felé a hazai közlekedést.

A NAP portál ezen a linken érheted el: https://napportal.kozut.hu/#/


A hazai szféra aktualitásaival kapcsolatosan kövesd az AMS Group közösségi média oldalait:

A műsorvezetők:

Kovács Balázs

Az AMS Group alapítója

Jogi tanulmányait követően ügyvédként, közbeszerzési szakértőként, később vállalkozóként szerzett tapasztalatot.

Az AMS Group vezetőjeként örömmel látja, hogy a régió a jövő járműiparának megteremtése mellett tette le a voksát és készen áll arra, hogy meghatározó részt vállaljon ebben a munkásságban.

A podcast életre hívásával és fejlesztésével azt a célt tűzte ki, hogy a magyarországi fejlesztő járműipari kompetenciák erősödjenek, így Magyarország hosszú távon is a magas hozzáadott értékű szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások elsődleges üzleti célpontja maradjon


Dian Gergely

Járműipari mérnök

Fejlesztő,- és tesztmérnökként, valamint vezetőként, több mint egy évtizedig dolgozott a Bosch Magyarország csapatában a budapesti Fejlesztési Központban, melyet követően az ausztriai AVL List egyik vezető mérnökeként szerzett külföldi tapasztalatot.

Jelenleg járműmérnöki tanácsadó vállalkozást vezet és szakmai célja, hogy biztonságos, hatékony és jövőálló munkakörnyezetet hozzon létre a járműtesztelő közösség számára, alapvető szolgáltatások és kész megoldások fejlesztésével és szolgáltatásával.

Megítélése szerint a podcast műfaj kiváló fórumot teremt arra, hogy közelebb hozza egymáshoz a járműipar szereplőit, hozzájárulva a magyarországi szakmai közösségen alapuló egyetemes tudás további bővítéséhez.