Önvezetés: jövő, vagy egy be nem váltott ígéret?

Geyer Zsolt aiMotive műszaki- és tesztrészleg-vezető


A VezeTECH Podcast 2. epizódjában Geyer Zsolt, az aiMotive önvezető szoftverrendszereket fejlesztő startup műszaki- és tesztrészleg-vezetője az ún. driverless, azaz sofőr nélküli technológia kulisszái mögé navigál és feltárja a várva várt áttörést fékező tényezőket.

A víziókhoz képest a magasan automatizált, vagy tényleges önvezető autók jellemzően még nem képezik a mindennapjaink részeit, a végfelhasználók az olyan belépő funkciókhoz is nehezen szoknak hozzá, mint a adaptív tempomat vagy a sávtartó asszisztens. Milyen tényezők alakítják jelenleg az autonóm technológiák fejlesztését és hogyan hozható közelebb a mindennapok emberéhez azok funkcióinak (jövőbeli) használata?

Apple Podcasts: https://apple.co/3YTmtQS

 Spotify: https://spoti.fi/407iO3r

 Google Podcasts: https://bit.ly/42kdyLh

 Anchor: https://bit.ly/3LsHCy1

Az adásból többek között kiderül:

  • Az önvezető rendszerek algoritmusai még gyerekcipőben járnak - de akkor mi történt az elmúlt években ezen a területen?
  • Milyen metódusokat használ az aiMotive az önvezető rendszerek teljesítményének optimalizálására?
  • Próbavezetés a laborkörnyezeten túl - hogyan biztosítható a nyíltpályás tesztelés?
    Az L2+ szemléletmód a kulcs az évek óta tartó folyamatra?
  • Miért szeretné a járműipar a sofőröket is képezni, miközben az önvezető járműveket fejlesztik?
  • Hogyan lehet felkészíteni a végfelhasználókat az önvezető technológiák használatára?
  • Startup-szféra vagy nagyvállalati környezet: melyik ideálisabb a járműipari fejlesztésekhez?

Kövesd az ország „legmobilisabb" podcast-ját, a régió legjelentősebb ipari technológiáival:

A műsorvezetők:

Kovács Balázs

Az AMS Group alapítója

Jogi tanulmányait követően ügyvédként, közbeszerzési szakértőként, később vállalkozóként szerzett tapasztalatot.

Az AMS Group vezetőjeként örömmel látja, hogy a régió a jövő járműiparának megteremtése mellett tette le a voksát és készen áll arra, hogy meghatározó részt vállaljon ebben a munkásságban.

A podcast életre hívásával és fejlesztésével azt a célt tűzte ki, hogy a magyarországi fejlesztő járműipari kompetenciák erősödjenek, így Magyarország hosszú távon is a magas hozzáadott értékű szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások elsődleges üzleti célpontja maradjon


Dian Gergely

Járműipari mérnök

Fejlesztő,- és tesztmérnökként, valamint vezetőként, több mint egy évtizedig dolgozott a Bosch Magyarország csapatában a budapesti Fejlesztési Központban, melyet követően az ausztriai AVL List egyik vezető mérnökeként szerzett külföldi tapasztalatot.

Jelenleg járműmérnöki tanácsadó vállalkozást vezet és szakmai célja, hogy biztonságos, hatékony és jövőálló munkakörnyezetet hozzon létre a járműtesztelő közösség számára, alapvető szolgáltatások és kész megoldások fejlesztésével és szolgáltatásával.

Megítélése szerint a podcast műfaj kiváló fórumot teremt arra, hogy közelebb hozza egymáshoz a járműipar szereplőit, hozzájárulva a magyarországi szakmai közösségen alapuló egyetemes tudás további bővítéséhez.