Így gondolkodik a MOL Limo ügyvezetője a car-sharingről: üzleti modell, adatközpontúság, technológia, operációs kihívások

Vető Bálin - MOL Limo


Hármas hiperugrás
– milyen problémákkal néznek szembe az egyelőre veszteséges, de a mobilitás jövőjét alakító carsharing szolgáltatások? A Vezetech Podcast 4. epizódjának vendége Vető Bálint, a MOL Limo ügyvezetője, aki a szolgáltatás működési elveiről, kihívásairól és jövőbeli terveiről biztosít átfogó képet. 

Spotify: https://spoti.fi/3MI3fv9

 Apple: https://apple.co/3KBkSdk

 Google: http://bit.ly/3UCQwvJ

 Anchor: http://bit.ly/3AgN6FD

A mobilitás világa iránt érdeklődőknek egyértelmű lehet a carsharing modell létezése, az átlagos végfelhasználók közül viszont sokan nincsenek még tisztában a szolgáltatással. Akár az első, akár a második kategóriába tartozol, ez az adás átfogó képet ad a közösségi autómegosztás aktualitásairól. Többek között megismerheted, hogy:

  • Milyen szerepet tölt be a MOL Limo és a carsharing az elektromos autók terjedésében?
  • Mennyire rentábilisak jelenleg a hazai szolgáltatások és mikor válhatnak profitábilissá?
  • Milyen funkciókkal és paraméterekkel kellene rendelkeznie egy felhasználói és operátori szempontból is ideális járműnek?
  • Önvezető autók: hogyan befolyásolják a carsharing szolgáltatások jövőjét?
  • Milyen modellekből épül fel jelenleg a MOL Limo flottája és milyen kritériumok alapján alakítják a továbbiakban?
  • Hogyan nyit a B2B szegmens felé a MOL Limo, és hogyan profitálhatnak ebből az alkalmazottak is?
  • Milyen jövő elé néz a carsharing? 

A hazai szféra aktualitásaival kapcsolatosan kövesd az AMS Group közösségi média oldalait:

A műsorvezetők:

Kovács Balázs

Az AMS Group alapítója

Jogi tanulmányait követően ügyvédként, közbeszerzési szakértőként, később vállalkozóként szerzett tapasztalatot.

Az AMS Group vezetőjeként örömmel látja, hogy a régió a jövő járműiparának megteremtése mellett tette le a voksát és készen áll arra, hogy meghatározó részt vállaljon ebben a munkásságban.

A podcast életre hívásával és fejlesztésével azt a célt tűzte ki, hogy a magyarországi fejlesztő járműipari kompetenciák erősödjenek, így Magyarország hosszú távon is a magas hozzáadott értékű szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások elsődleges üzleti célpontja maradjon


Dian Gergely

Járműipari mérnök

Fejlesztő,- és tesztmérnökként, valamint vezetőként, több mint egy évtizedig dolgozott a Bosch Magyarország csapatában a budapesti Fejlesztési Központban, melyet követően az ausztriai AVL List egyik vezető mérnökeként szerzett külföldi tapasztalatot.

Jelenleg járműmérnöki tanácsadó vállalkozást vezet és szakmai célja, hogy biztonságos, hatékony és jövőálló munkakörnyezetet hozzon létre a járműtesztelő közösség számára, alapvető szolgáltatások és kész megoldások fejlesztésével és szolgáltatásával.

Megítélése szerint a podcast műfaj kiváló fórumot teremt arra, hogy közelebb hozza egymáshoz a járműipar szereplőit, hozzájárulva a magyarországi szakmai közösségen alapuló egyetemes tudás további bővítéséhez.